:: ANSSI TIKANMÄEN ORKESTERI (ATO)
:: FILMIORKESTERI (ATFO)
:: DISKOGRAFIA
:: BIOGRAFIA
:: ELOKUVAMUSIIKKI
:: NÄYTELMÄMUSIIKKI
:: YHTEYSTIEDOT
:: LINKIT
:: AUDIO
:: VIDEO
 
:: IN ENGLISH
:: Maisemakuvia Suomesta :: Vanhat Valokuvat :: Greed :: Films ::
:: Pizza A`la Anssi Tikanmäki :: Juha :: Perinteinen Pop levy :: Tuntematon Maa ::

Takaisin Diskografia sivuille >>

Anthems - Tikanmäki Attack and Roope Latvala
Rockadillo Records ZENCD 2145

Anthems

1. "MAAMME" (F. Pacius) Oh our Land
2. "DU GAMLA DU FRIA" (trad.) Thou ancient, Thou free
3. "GIMN ROSSIISKOI" (A. Aleksandrov) Hymn of Russia
4. "DAS LIED DER DEUTSCHEN" (J. Haydn) The Song of the Germans
5. "FINLANDIA" (J. Sibelius)
6. "LA MARSEILLAISE" (C. Lisle) The Song of Marseillaise
7. "THE STAR-SPANGLED BANNER" (J. Smith) Anthem of the USA
8. "GOD SAVE THE QUEEN" (trad.) Anthem of the UK


"Anthems" – Tikanmäki Attack & Roope Latvala (julkaistu 2.5.2012)


Anssi Tikanmäen Orkesteri liittoutui mm. Children Of Bodomista tutun kitaristi Roope Latvalan kanssa. Roope Latvalan sekä Anssi, Eemil ja Eljas Tikanmäen lisäksi bändissä soittaa basisti Juuso Nordlund. Levyn vierailijoita ovat basisti Lauri Porrra, joka soittaa itseoikeutetusti Sibeliuksen Finlandiassa, laulaja Johanna Rusanen Saksan kansallislaulussa sekä Masa Orpana (saksofonit), Tommi Kolunen (trumpetti) ja jousiryhmä.

Anthemsilla on kahdeksan tunnettua kansallishymniä. Sovitukset ovat varsin raskaalla kädellä tehtyjä, silkkaa heviä sen erilaisissa nykymuodoissaan: blastia, doomia, hevimetallia. Kompit ovat 7-kielisen kitaran ja 5-kielisen basson jyrinää rumpujen tuplabasaritykityksen kanssa. Mukaan mahtuvat myös viulut ja puhaltimet, jotka tuovat klassisen värinsä albumin nykyaikaiseen sointi-ilmeeseen.

Suomessa heavy on erityisen suuren kansanosan suosiossa. Voi jopa sanoa, että on olemassa ihmisiä, jotka ei paljon muusta musiikista tiedäkään. Tuo sukupolvi ei myöskään välttämättä tunne kansallis- hymnejä. Ne soivat monissa virallisissa tilaisuuksissa, kuten urheilukisojen palkintoseremonioissa, mutta ne esitetään yleensä aina vanhoina vakioversioina.

Pääsolistina levyllä on hevimetallin suomalainen pioneeri Roope Latvala, joka aloitti uransa Stone- yhtyeessä. Latvalan taiturillinen soitto on innostanut jo yli 20 vuoden ajan rock-kitaristeja kuten Aleksi Laihoa, jonka johtamassa Children of Bodom -yhtyeessä Latvala nykyään soittaa ja kiertää maailmaa. Lisäksi levyllä vierailevat myös Suomen uuden polven huippubasisti Lauri Porra sekä oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano.

Anthems on tehty kaikkien hevikansojen käyttöön. Se on vilpittömästi ja pieteetillä päivitetty nykyaikainen musiikkiannos vanhaa, vahvaa ja upeaa musiikkia.

Recorded by Eljas Tikanmäki (studio Skyview), Roope Latvala (studio Bunker),
Juuso Nordlund (Studio JJ) and Lauri Porra
Mixed by Anssi Tikanmäki and Eljas Tikanmäki (studio Skyview)
Ears by Juuso Nordlund
Mastered by Pauli Saastamoinen (studio Finnvox)
Produced by Anssi Tikanmäki (Bardi Oy)
Cover design by Maarit Tikanmäki

All arrangements by Tikanmäki Attack and Anssi Tikanmäki
Finlandia bass guitar intro arranged by Lauri Porra
Texts by Anssi Tikanmäki
Translation by Petri Silas

Thanks to everybody involved!

Roope plays ESP guitars
Eljas plays Finnish Kumu drums and Amedia cymbals
(c) & (p) Zen Master Records / Rockadillo Records 2012


Musicians:

Roope Latvala – lead guitar
Eemil Tikanmäki – guitar
Juuso Nordlund – bass (1-4, 6-8)
Eljas Tikanmäki – drums
Anssi Tikanmäki – keyboards
Lauri Porra – bass (5)
Masa Orpana – saxes
Tommi Kolunen – trumpet
Henrik Perello – violin
Nina Kulhia – violin
Eemil Tikanmäki – violin
Pike Kontkanen – violin
Johanna Rusanen – vocal (4)


MAAMME (Oh Our Land)
Koska olemme suomalaisia, luonnollisesti otimme mukaan tälle levylle Maamme-laulun. Tämä Runebergin runoilema ja Fredrik Paciuksen säveltämä Suomen kansallishymniksi vakiintunut laulu on käytössä myös eteläisessä naapurissamme Eestissä. Kuten niin moni muu kansallishymni, niin Maamme-laulukin, on lyhyt säkeistölaulu, mutta kun siihen ynnätään pätkä samaisen säveltäjän hienoa Suomen-laulua, niin tuttuakin tutumpi Maamme saa aivan uuden ilmeen …

DU GAMLA DU FRIA (Thou Ancient, Thou Free)
Haluamme tuoda myös naapurimaamme Ruotsin hienon kansallishymnin hevikansojen tietoisuuteen uudella versiollamme. Ruotsin traditionaalisen hymnin kaunis melodia on oiva lähtökohta erittäin nopealle speedmetal-henkiselle vedolle, jossa Roope näyttää, miten ESP-kitaralla mennään lujaa. Ja pienellä soinnutusjekulla Ruotsin hymni sukuloituu erään tunnetun suomalaisen sävelmän modernin version kanssa ...

GIMN ROSSIISKOI (Hymn of the Russia)
Anthems -levyllä kunnioitamme myös itäistä naapurimaatamme tekemällä jykevän hevipäivityksen Venäjän kansallislaulusta. Itseasiassa koko idea kansallishymnien versioinnista on peräisin siitä, kun jo vuosia sitten teimme Roopen kanssa Suuresta ja mahtavasta ensimmäisen raskaan vedoksemme. Venäjän kansallishymni on kertakaikkisen upea sävelmä, joka on vain odottanut uutta jykevillä heviriffeillä ryyditettyä käsittelyä ja sovitusta. Suuri ja mahtava on kuin tehty hevimusiikiksi alunpitäenkin ...

DAS LIED DER DEUTSCHEN (The Song of the Germans)
Eipä arvoisa Joseph Haydn arvannut 300 vuotta sitten, että hänen alunperin Itävallan keisarihymniksi säveltämänsä laulu päätyy rock´n´rolliksi – ja vielä hevi-sellaiseksi. Ja kun Eemil kesken sovitussessiotamme paiskasi sormet seiskakielisellä hevikepillään sellaiseen asentoon, että yhtäkkiä Das lied der Deutschen -hymnissä rupesi kuulumaan kaikuja myös 1800-luvulla eläneen saksalaissäveltäjä Richard Wagnerin musiikista, niin huomasimme rakentavamme siltaa yli tyylien. Wagnerin taidokas orkesterin käyttö on paikoin hyvin dramaattista ja mm. voimakkaine vaskisointeineen se on oman aikansa "heviä". Nyt Anthemeissamme mennyt aika ja nykyisyys kohtaavat Johannan koloratuurin ja hevimetallin merkeissä.

FINLANDIA
Finlandia, Jean Sibeliuksen väkevä ja tunteikas mestariteos on suomalaisille THE sävelteos, musiikillinen kansallisaarre, jota on usein ehdotettu Suomen uudeksi kansallishymniksi. Sellaiseksi se ei kuitenkaan Suomessa ole päätynyt, mutta eräs afrikkalainen valtio nimesi sen kansallislaulukseen 1960-luvun lopulla. Biafra on Nigerian maakunta, joka käytti lyhyen itsenäisyytensä ajan Finlandiaa kansallishymninään!
Kuinka kaukana maantieteellisesti Biafra ja Suomi ovatkaan toisistaan, mutta musiikki yhdistää meitä, musiikin myötä tunnemme olevamme kuin yhtä suurta perhettä, kuin yksi maa, yksi tunne ja yksi ajatus … kaiken tämän maailman hulinan ja metelin keskellä se ajatus kiteytyy Laurin soittamassa herkässä basso-introssa.

LA MARSEILLASE (The Song of Marseille)
Ranskan vallankumouksen aikaan syntynyt Marseljeesi on kaikkien kansallislaulujen äiti ja isä, ja aivan must kappale Anthems-levyllämme. Eljaksen, Emen ja Juuson tanakka komppi luovat vankan perustan Roopen huimalle sormibaletille, joka päivittää vanhan vimman uudeksi!  
Roope testasi uutta heviversiotamme Bodomien Euroopan kiertueella Pariisissa. Hyvin versiomme kelpasi ranskalaisyleisölle, joka yhtyi riemurinnoin uuteen blast-rytmiin. Hieman hämmennystä aiheutti kolmannen säkeistön alku, jossa ankara hevimetalli yhtäkkiä muuttuu etnosävyiseksi musiikiksi ja kansallisuus kansainvälisyydeksi. Globalisaatio on päivän termi – ollut jo jonkin aikaa …

THE STAR-SPANGLED BANNER (Anthem of the USA)
Vuosi 1969. Roope ei ollut vielä syntynytkään, ja Anssikin vasta haaveili muusikonurasta. Silloin Jimi Hendrix  antaumuksella ja vallankumouksellisesti käsitteli Stratocasteriaan Woodstockissa, ja syntyi mm. uskomaton, spontaani ja legendaarinen improvisaatio USA:n Tähtilipusta.  Sittemmin Tähtilippua ei ole kovin radikaalisti versioitu, mutta nyt me päätimme ryhtyä toimeen ja Hendrixin aikoinaan osoittamalla rohkealla tavalla annoimme Tähtilipulle uuden, hitaamman doomhevi-rytmin, uudet soinnut sekä uuden paatoksen ja kaaoksen...

GOD SAVE THE QUEEN (Anthem of the UK)
Englannin hymniäkään ei ole kuultu aiemmin hevimetallisovituksena. Eikä se kuuluisa Sex Pistolsien punk-versio ole lainkaan sama kappale, onpahan vain samanniminen! Lähimmäksi raskaampaa rockia pääsee suuresti ihailemamme Brian May´n versio God save the Queenista. Hän  sai kunnian nousta Buckinghamin Palacen katolle ja omaan ainutlaatuiseen tyyliinsä venytteli Englannin kansallishymnin kuningatar Elisabethille. Tuosta päivästä on jo niin kauan, että sähkökitaran soittotekniikka on taas kehittynyt, on uudenlaisia soundeja ja kuvioita, joita Roope versiossamme kernaasti esittelee. Eljaksen mielestä sävelmän alkuperäinen kolmijakoisuus käy hyvin, kunhan kappale vedetään riittävän nopeana tykityksenä!!!

MAAMME (Oh Our Land)
For us as Finns it is self evident to kick this selection off with our own national anthem. Penned by Johan Ludvig Runeberg and composed by Fredrik Pacius, this hymn is also the national anthem of our Southern neighbours, the Estonians. As is typical for many anthems, Maamme is quite a short  strophic song, but when spiced with a snippet from Pacius’ Suomen laulu, the tried and tested Maamme begins shining with a new light.

DU GAMLA DU FRIA (Thou Ancient, Thou Free)
Still staying close to home and continuing the journey with our bordering brothers and sisters, it felt very important to treat the international clan of metal lovers with our rendition of the Swedish national anthem. The beautiful melody of Du gamla du fria lends itself naturally to an old school speed metal treatment which allows Roope ample opportunity to showcase his talent and do what he does best.

GIMN ROSSIISKOI (Hymn of the Russia)
Naturally our album also contains a tip of the hat to our Eastern neihgbours. In fact it was the 1997 updating of the Russian anthem that originally led to dreaming up this entire project. When investigating the possibilities of transfrorming this grandiose tune to a heavy metal anthem it became quickly apparent that the piece was practically made to be interpreted with distorted guitars and attitude.

DAS LIED DER DEUTSCHEN (The Song of the Germans)
When composing  the Austrian Imperial Anthem a good 300 years ago, Joseph Haydn had no idea that the tune would one day be born again as a powerfull metal tour-de-force.  The defining moment of our arrangement came as Eemil ’s guitar lines pointed directly towards Richard Wagner and we realised how much of a true heavy metal composer this inventive and brave German was already in the 19th century.  

FINLANDIA
Many a Finn has a very personal bond with Jean Sibelius’ Finlandia and it has been suggested time and again that the tune should replace Maamme as our national anthem. Curiously engh, these thoughts were mirrored in Nigeria in the 1960s as the Biafrans chose Finlandia as their national anthem.  The power of music is truly a wondrous thing as Lauri – a direct descendant of Jean Sibelius – underlines with his  poignant bass guitar intro.

LA MARSEILLASE (The Song of Marseille)
Born in the throes of the French revolution, this song is the mother of all national anthems. The solid foundation and the occasional blast beats laid by Eljas, Eemil and Juuso is expertly built upon by Roope’s six string fireworks. Roope’s road test of this version whilst on tour with Children Of Bodom in France proved successful even though the ethnic tinges in the third chorus apparently seemed a little confusing.

THE STAR-SPANGLED BANNER
In 1969,  Roope wasn’t even born and Anssi was only just dreaming of becoming a professional musician, but Jimi Hendrix had a very distinct idea of how to treat the national anthem of his country with a Stratocaster. Ever since those halcyon days in Woodstock, the Star-Spangled Banner has gotten a surprisingly small amount of interpretations. In our ears, the melody seemed to cry out for more chaos and pathos in a doom metal setting.

GOD SAVE THE QUEEN
This album marks the first time the British anthem has received a heavy metal treatment – even though Brian May came damn close when serenading Queen Elizabeth II from the roof of the Buckingham Palace during the Golden Jubilee in 2002. But as the times are a-changing, we thought a modern full throttle version was overdue. In Eljas’ opinion the triarchic melody works fine in metal too, but only with a sufficiently fast tempo setting!