:: ANSSI TIKANMÄEN ORKESTERI (ATO)
:: FILMIORKESTERI (ATFO)
:: DISKOGRAFIA
:: BIOGRAFIA
:: ELOKUVAMUSIIKKI
:: NÄYTELMÄMUSIIKKI
:: YHTEYSTIEDOT
:: LINKIT
:: AUDIO
:: VIDEO
 
:: IN ENGLISH
ANSSI TIKANMÄEN ORKESTERI (ATO)
:: Pr-kuvat :: keikat

Anssi Tikanmäen Orkesteri ATO on instrumentaalimusiikkia soittava yhtye, jonka ohjelmisto koostuu Anssi Tikanmäen selkeän melodisista sävellyksistä; mm. Maisemakuvia Suomesta -levyn materiaali kokonaisuudessaan kuuluu orkesterin repertuaariin. Lisäksi yhtye käsittelee lavalla Kaurismäkien elokuvista tuttuja teemoja ja kappaleita, mukaanlukien Tikanmäen Arvottomat -elokuvaan tekemän legendaarisen sovituksen Finlandiasta.

Ato

Anssi Tikanmäki - kosketinsoittimet
Eljas Tikanmäki - kosketinsoittimet, rummut
Masa Orpana - saxofonit
Eemil Tikanmäki - kitara, viulu
Juuso Nordlund - basso
Sami Kuoppamäki - rummut, lyömäsoittimet

Anssi Tikanmäen orkesterilleen luoma omintakeinen ja tunnistettava tyyli on sulattanut itseensä aineksia monista, usein vastakkaisina koetuista lähteistä. ATO yhdistelee sopivassa suhteessa eri musiikkityylejä, esim. kansanmusiikkia, klassista, jazzia, rockia sekä viihteellisempiä elementtejä, sovittaen ne omaksi, monivivahteiseksi ja selväpiirteiseksi musiikikseen. ATOn musisoinnista löytyy sisältöä, vitaalisuutta ja visuaalisuutta.

Anssi Tikanmäen Orkesteri aloitti toimintansa vuonna 2002 käyden esiintymässä mm. Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla, Tampere-talossa ja Lahden Sibelius-talossa. Sittemmin esiintymisiä on ollut myös erilaisilla festivaaleilla, klubeissa ja konserteissa. ATO on esittänyt Maisemakuva-musiikkia myös sinfoniaorkestereitten, mm. Tampere Filharmonian, Porin, Seinäjoen ja Joensuun kaupunginorkestereitten kanssa. Lisäksi orkesteri on tehnyt pienimuotoisia koululaiskonsertteja eri puolilla Suomea.

Tänä päivänä ATO:n ohjelmisto kattaa Maisemakuvia Suomesta, Tuntematon maa ja H2O.fi -albumien monista yhteyksistä tutut suomalaishenkiset sävelmät sekä Tikanmäen elokuviin säveltämää musiikkia pienelle ja dynaamiselle kokoonpanolle päivitettyinä ja tuoreesti sovitettuina.

Uusinta ATO:n toimintaa on legendaarisen laulajan Donovanin säestäminen. Donovan kutsui ATO:n taustayhtyeekseen vuoden 2013 konsertteihin.